Resepi Popiah Pisang Ketuk-Ketuk


Resepi Popiah Pisang Ketuk-Ketuk


Bahan-bahan yang diperlukan :

  • [*0*] 6 biji pis@ng masak ~sesuai untuk menggoreng seperti pis@ng nangka
  • [*0*] 6 keping kulit popi@h
  • [*0*] 1 sudu teh serbuk kayu manis
  • [*0*] 2 sudu m@du
  • [*0*] 1 camc@ teh tepung jagung dan 1 besar air (bancuh untuk lekatkan kulit) ~bancuhan tepung j@gung boleh juga dig@nti dengan putih telur
  • [*0*] Miny@k mas@k untuk goreng 


Cara Penyediaan :

  • [*0*] Buang kulit pis@ng. Salutkan pisang dengan madu dan serbuk kayu manis.
  • [*0*] Bungkus pisang dengan kulit popiah dalam sebarang gaya anda mahu. Kemaskan bungkusan dengan pes tepung atau putih telur.
  • [*0*] Panaskan miny@k dalam kuali. Pastikan kuantiti minyak cukup banyak untuk tenggelamkan pisang.
  • [*0*] Goreng popiah pis@ng anggaran sel@ma 5 minit atau sehingga w@rna coklat keemasan.
  • [*0*] Angkat & toskan minyak. Siap untuk dihid@ngkan.
Selamat mencuba uolsss..!!
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment