Resepi Popiah Pisang Ketuk-Ketuk
Bahan-bahan yang diperlukan :
- [*0*] 6 biji pis@ng masak ~sesuai untuk menggoreng seperti pis@ng nangka
- [*0*] 6 keping kulit popi@h
- [*0*] 1 sudu teh serbuk kayu manis
- [*0*] 2 sudu m@du
- [*0*] 1 camc@ teh tepung jagung dan 1 besar air (bancuh untuk lekatkan kulit) ~bancuhan tepung j@gung boleh juga dig@nti dengan putih telur
- [*0*] Miny@k mas@k untuk goreng
Cara Penyediaan :
- [*0*] Buang kulit pis@ng. Salutkan pisang dengan madu dan serbuk kayu manis.
- [*0*] Bungkus pisang dengan kulit popiah dalam sebarang gaya anda mahu. Kemaskan bungkusan dengan pes tepung atau putih telur.
- [*0*] Panaskan miny@k dalam kuali. Pastikan kuantiti minyak cukup banyak untuk tenggelamkan pisang.
- [*0*] Goreng popiah pis@ng anggaran sel@ma 5 minit atau sehingga w@rna coklat keemasan.
- [*0*] Angkat & toskan minyak. Siap untuk dihid@ngkan.
Selamat mencuba uolsss..!!
0 comments:
Post a Comment