RESEPI PUCUK UBI MASAK LEMAK CILI PADI TEMPOYAK NEGERI SEMBILAN


RESEPI PUCUK UBI MASAK LEMAK CILI PADI TEMPOYAK NEGERI SEMBILAN

Bahan-bahan yang diperlukan :

  • [::] 2 ikat pucuk ubi ~ rebus smpai lembut
  • [::] 3 ulas bawang merah#
  • [::] 10 biji cili api merah#
  • [::] 1/2 inci kunyit hidup#
  • [::] segenggam ikan bilis#
  • [::] 3 sudu tempoyak
  • [::] 1 cawan santan
  • [::] garam dan ajinamoto ~ Tak nak letak ajinamoto pun blh, ikut cita rasa sendiri
  • [::] 2 batang serai dititik
  • [::] 2 helai daun kunyit dipotong kecil2 ~ tumbuk bahan2 bertanda[ # ]


Cara-cara memasaknya :

  • [::] masukkan semua bahan-bahan tadi dalam kuali dan masak smpai sebati ~api kecil
  • [::] rasa garam dan ajinamoto ~ Sesedap rasa
  • [::] Terus boleh dihidang
Makan panas2 memang sedap.. sebainya menu begini di hidang tengah hari.. Mudah sangat2kan? Anak2 dan suami pasti suka.. selamat mencuba uolsss...!!
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment