Resepi Biskut Raya Jejari Roti Coklat 2017..!!
Asslamualaikum uolsss, kali ni KKR nak share resepi untuk lagi...!!! Hehe.. Kali ni resepi yang KKR nak share ialah resepi dari Hani Widianty.. Resepi ini sangat mudah untuk membuatnya dan yang paling best biskut sedappp...!!! Ok.. Jom kita mulakan..
##Bahan-bahan yang diperlukan##
- [:] 1 pek nestum original
- [:] 500 gm coklat masakan
- [:] 1 pek besar roti high 5
##Cara-Cara Menyediakan Biskut Jejari Coklat##
- [:] Mula-mula potong bahagian tepi roti menggunakan gunting. kemudian potong panjang-panjang dan kemudian potong dua plak. jadi sekeping roti boleh dapat 14 bahagia potongan.
- [:] Siapkan dulang untuk membakar roti dan roti yang sudah di potong tadi di atur diatas dulang. sesuaikan agar tidak berlapis-lapis sebab hasilnya nanti kurang rangup
- [:] Bakar roti tadi selama lebih kurang 15 minit pada suhu 120'C dan ingat jangan sampai roti berwarna hitam. cukup sampai roti berwarna kuning2 gitu.
- [:] Cairkan coklat dengan cara double boiler yaitu masukan coklat dalam mangkuk kemudian masukan ke dalam periuk berisi air mendidih dan rebus coklat sambail mengkacau hingga cair
- [:] Bila coklat sudah mencair boleh celupkan roti yang sudah dibakar tadi dan letakan dalam mangkuk berisi nestum dan golek-golekan hingga rata dan biskut jejari coklat siap untuk dihidangkan.
Jangan lupa share pada kawan2..!!
0 comments:
Post a Comment