Resepi Mudah Bahulu Gulung Ketuk-Ketuk
Bahan-bahan yang diperlukan :
- [:] 500 gr@m telur
- [:] 500 gr@m gula halus
- [:] 200 gr@m minyak masak
- [:] 1 kg tepung gandum
- [:] Jem (perisa terpul@ng kepada individu)
Cara-cara membuatnya ::
- [:] Pukul gula bers@ma telur hingga kembang.
- [:] Masukkan tepung sedikit demi sedikit. Kacau rata.
- [:] Sapu acu@n bahulu gulung (acuan yang besar dan lebar) dengan minyak dengan menggun@kan daun pandan.
- [:] Tuang sedikit adunan di d@lam acuan. Ratakan sehingga tebalnya 1.5 cm tinggi.
- [:] Bakar dengan menggun@kan api atas dan bawah. Setelah kekuningan, angkat.
- [:] Kemudian s@pukan jem di atasnya dan gulung.
- [:] Balut bahulu gulung deng@n kertas surih/kertas miny@k dan simpan.
Dah siap..!! Selamat mencuba uolsss..
0 comments:
Post a Comment