Resepi Mudah Bahulu Gulung Ketuk-Ketuk


Resepi Mudah Bahulu Gulung Ketuk-Ketuk

Bahan-bahan yang diperlukan :

  • [:] 500 gr@m telur
  • [:] 500 gr@m gula halus
  • [:] 200 gr@m minyak masak
  • [:] 1 kg tepung gandum
  • [:] Jem (perisa terpul@ng kepada individu)


Cara-cara membuatnya ::

  • [:] Pukul gula bers@ma telur hingga kembang.
  • [:] Masukkan tepung sedikit demi sedikit. Kacau rata.
  • [:] Sapu acu@n bahulu gulung (acuan yang besar dan lebar) dengan minyak dengan menggun@kan daun pandan.
  • [:] Tuang sedikit adunan di d@lam acuan. Ratakan sehingga tebalnya 1.5 cm tinggi.
  • [:] Bakar dengan menggun@kan api atas dan bawah. Setelah kekuningan, angkat.
  • [:] Kemudian s@pukan jem di atasnya dan gulung.
  • [:] Balut bahulu gulung deng@n kertas surih/kertas miny@k dan simpan.


Dah siap..!! Selamat mencuba uolsss..
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment