Resepi Udang Panggang Bersama Sos Lemon Ketuk-Ketuk

Resepi Udang Panggang Bersama Sos Lemon Ketuk-Ketuk

Resepi Udang Panggang Bersama Sos Lemon Ketuk-Ketuk

Bahan-bahan yang diperlukan :


  • [#*#] 500 gr@m - udang saiz besar , bersihkan
  • [#*#] Garam secukup r@sa
  • [#*#] 10 ulas b@wang putih, cincang
  • [#*#] 4 sudu m@kan jus lemon
  • [#*#] 2 sudu m@kan minyak masak
  • [#*#] lidi sat@y secukupnya
  • [#*#] 1 biji b@wang besar, cinc@ng
  • [#*#] 2 tangk@i cili merah, hiris
  • [#*#] 1 sudu teh kic@p
  • [#*#] beber@pa helai daun salad

Cara-cara penyediaan :


  • [#*#] Masukkan ud@ng di dalam mangkuk. Masuk@n garam, bawang putih, 1 sudu jus lemon dan minyak. Gaul rata.
  • [#*#] Cucuk ud@ng pada lidi satay. Panggang bahagian demi bah@gian sehingga masak. Sapukan sedikit minyak semasa memanggang.
  • [#*#] Untuk sos, masuk@n semua bahan yang tinggal ke d@lam mangkuk. Gaul hinggmesra. 

Sedi@ untuk dihid@ngkan. Sedap dimakan panas2. Sel@mat mencuba uolsss..!!
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment