Resepi Ketuk-Ketuk Ramadan " Pisang Goreng Keju "

Resepi Ketuk-Ketuk Ramadan " Pisang Goreng Keju "

Resepi Ketuk-Ketuk Ramadan " Pisang Goreng Keju "

Bahan-bahan yang diperlukan :

  • [$] 6 biji pis@ng ***sebaik-baiknya pisang Abu masak tapi tidak lembik
  • [$] 3 sudu besar tepung beras
  • [$] 3 sudu bes@r tepung gandum
  • [$] 1/2 cawan air
  • [$] 1/2 sudu kecil esen vanila
  • [$] 2 sudu besar susuu krimer (susu manis)
  • [$] keju Cheddar parut
  • [$] Minyak untuk goreng tenggelam
  • [$] Secubit garam
  • [$] Secubit gula


Cara-cara Penyediaan :

  • [$] Buang kulit pisang dan belah dua isi pisang. Ketepikan.
  • [$] Satukan tepung beras,tepung gandum, gula, garam, air dan esen vanila. Bancuh hingga sebati.
  • [$] Masukkan pisang dalam adunan.
  • [$] Panaskan minyak di dalam kuali.
  • [$] Masukkan pisang satu per satu ke dalam minyak. Goreng hingga keemasan dan nampak rangup.
  • [$] Keluarkan dari minyak dan toskan atas tisu. 
  • [$] Letak pisang atas pinggan hidangan, tuangkan susu manis di atas pisang goreng.Akhir sekalitaburkan keju parut.


Mudahkan? tak perlu bazirkan duit untuk beli, lepas ni ulsss buat sndiri je..

selamat mencuba uolsss..!!
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment