Resepi Daging Bakar Madu Ketuk-Ketuk 2017


Resepi Daging Bakar Madu Ketuk-Ketuk 2017

Bahan-bahan yang diperlukan :

  • [~] 1kg d@ging batang pinang
  • [~] 5 sudu bes@r madu
  • [~] 15 biji baw@ng merah
  • [~] 1 labu b@wang putih
  • [~] 2cm h@lia
  • [~] 2cm kunyit hidup
  • [~] 15 tangk@i cili kering
  • [~] 10 bat@ng serai
  • [~] 1 sudu kecil g@ram
  • [~] 2 cawan gula p@sir
  • [~] 1 sudu bes@r jintan manis
  • [~] 1 sudu bes@r jintan putih
  • [~] Sedikit air untuk kis@r


Cara menyediakan :

  • [~] Kisar kesemu@ bahan kecuali daging & madu.
  • [~] Potong d@ging dalam anggaran 2 inci tebal, bersih dan tos kan air.
  • [~] Gaulkan d@ging bersama semua bahan yang telah dikisar di dalam mangkuk hingga mesra.
  • [~] Masukkan m@du dan gaul lagi hingga mesra.
  • [~] Perap di d@lam peti sejuk semalaman atau sekurang-kurangnya 4 jam.
  • [~] Panask@n kuali non-stick atas api perlahan. Bakar daging yang telah diperap sehingga d@ging empuk dan masak. Bakar hingga garing jika suka.

Ia juga en@k makan begitu sahaja..

selamat mencuba uolsss..!!
Share on Google Plus

About Unknown

Sumber terkini informasi, agama dan juga pelbagai resepi terbaik kami sajikan untuk anda, semoga bermanfaat dan gembira selalu.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment